Low glow of No glow wildcamera?

PX14 wildcamera

U bent op zoek naar een wildcamera! Hoe kiest u dan het juiste model? In dit informatieve artikel geven wij u tekst en uitleg over een hele belangrijke keuze bij het kopen van een wildcamera; Low glow wildcamera of No glow wildcamera.

Low glow of No glow geeft aan of de wildcamera in het donker licht produceert of volledig donker blijft. Een wildcamera moet evenals een ‘normaal’ fototoestel een flits produceren om in het donker goed verlicht beeld te produceren. Een low glow camera produceert een zwak rood infrarood licht dit zwakke rode licht zorgt ervoor dat de afbeelding verlicht is. Een No glow wildcamera maakt ook een infrarood flits echter is deze infrarood golflengte niet voor mens en dier waarneembaar. Dankzij deze onzichtbare infrarood golflengte blijft een No glow wildcamera niet te detecteren maar zijn de nachtopnames wel goed verlicht.

Low glow wildcamera

Low glow wildcamera’s zijn vaak voordeliger geprijsd dan No glow wildcamera’s, de techniek om een dergelijke wildcamera te produceren is simpelweg voordeliger. Wanneer u een low camera in uw eigen achtertuin wilt gebruiken voor natuurfotografie dan is het geen enkel probleem. Wilt u de low glow camera gebruiken voor beveiliging van uw achtertuin dan is een dergelijke camera minder goed geschikt, in het donker zal de camera zwak rood oplichten door de IR flits en dit kan een inbreker waarnemen. Sommige diersoorten zijn ook gevoelig voor de verlichting van de Low glow camera, denk dan bijvoorbeeld aan herten en vossen. Deze diersoorten kunnen schrikken van de verlichting en vervolgens niet meer terugkomen op de plaats waar de camera hangt. Reeën, dassen, varkens en andere kleine diersoorten zijn hier vele malen minder gevoelig voor.

No glow wildcamera

Zoals gezegd geven No glow wildcamera’s absoluut geen licht in het donker maar maken toch perfect beeldmateriaal. No glow wildcamera’s zijn dan ook bij uitstek geschikt voor gebruik op openbare stukken grond of wanneer u de camera gebruikt voor beveiligingsdoeleinden. In de regel is de kans op diefstal vele malen groter wanneer men een zwak rood lichtje (low glow) ziet opbranden en vervolgens de wildcamera detecteert. U kunt een dergelijk type wildcamera dan ook voor alle wildsoorten gebruiken. Uiteindelijk is een No glow camera vaak wel iets prijziger als een low glow wildcamera maar wel voor alle doeleinden inzetbaar!

Ons advies

Heeft u na het lezen van deze tekst nog steeds vragen welk type camera het meest geschikt is voor u neem dan contact op met onze specialisten! Onze specialisten hebben jarenlange ervaring op het gebied van wildcamera’s en kunnen u met alle mogelijke vraagstukken van dienst zijn. Bij vragen kunt het beste een email sturen naar info@wildcamerakopen.nl met een precieze beschrijving van uw toepassing;

  • Waar wilt u de camera voor gebruiken? Natuurfotografie of beveiliging?
  • Wat is de afstand die de camera moet overbruggen? Tussen de 1 en 30 meter?
  • Wat wilt u vastleggen?

Onze specialisten zullen dan per mail of telefonisch contact met u opnemen om u zo goed mogelijk te helpen met uw vraagstuk.

Klantenservice
Analytics by Conversios