Technische begrippen wildcamera’s

In de wereld van wildcamera’s worden regelmatig technische begrippen gebruikt om de kwaliteit van de wildcamera te beschrijven. Wij begrijpen als geen ander dat deze technische begrippen verwarrend kunnen zijn vandaar deze uitleg om e.e.a. te verduidelijken zodat u de juiste keuze voor een wildcamera kunt maken.

PIR

Dit is de afkorting van Passieve Infrarood Sensor, deze sensor kan temperatuur verschillen meten. Wanneer er een dier of mens voor de wildcamera beweegt zal de PIR sensor deze verschillen meten zodat de wildcamera een afbeelding of video maakt. De kwaliteit van deze sensor bepaald ook de afstand waarop afbeeldingen gemaakt kunnen worden. Goedkopere camera’s hebben soms maar een bereik van 4 tot 5 meter wat de kans op beeldmateriaal natuurlijk aanzienlijk verminderd.

Infrarood

Overdag kan een wildcamera zonder ondersteuning van een flits afbeeldingen maken in de nacht wordt een wildcamera ondersteund door infrarood lampjes. IR is de afkorting van infrarood. Deze IR lampjes zijn verkrijgbaar in Low-Glow of No-Glow. De golflengte van de IR lampjes bepaald of lampjes zichtbaar zijn of niet. IR lampjes tot 850Nm zijn zichtbaar (Lo-Glow) voor het menselijk oog, d.w.z. dat men dan rechtstreeks in de lampjes moet kijken om deze waar te nemen. Alles boven de 850Nm is onzichtbaar voor het menselijk oog en is dus genaamd No-Glow. Het aantal IR lampjes is belangrijk voor de beeldkwaliteit, hoe meer lampjes hoe beter de kwaliteit van het beeldmateriaal.

Trigger snelheid

Dit geeft aan hoe snel de camera een afbeelding maakt bij beweging of temperatuurverschillen. Ligt deze snelheid boven de seconde? Dan is de kans groot dat het dier de wildcamera al gepasseerd is wanneer de afbeelding gemaakt wordt, u hebt dan bijvoorbeeld enkel een afbeelding van de achterpoten van een dier. Hoe sneller de trigger snelheid hoe groter de kans op een succesvolle afbeelding of video.

Wireless/GSM functie

Dit geeft aan of een wildcamera afbeeldingen per email kan versturen. Wanneer u afbeeldingen direct op uw telefoon of email ontvangt blijft u altijd perfect op de hoogte wat er gebeurd, daarom zijn deze wildcamera’s ook uitermate geschikt voor beveiliging.

Test functie

Wildcamera’s met een testfunctie hebben een lampje wat enkel brand tijdens de testfunctie u kunt zo bepalen of u de wildcamera juist hebt opgehangen. U hangt bijvoorbeeld de camera op de gewenste plaats, vervolgens activeert u de testfunctie. Wanneer u nu zelf bewegingen maakt voor de camera begint het lampje te branden, u kunt zo precies zien wat het bereik van de camera is. Dit vergroot de kans op goed beeldmateriaal aanzienlijk.

Recovery time

Dit geeft aan hoe snel de camera in staat is een nieuwe afbeelding te maken nadat er een afbeelding of video gemaakt is. Dat kan variëren van enkele seconden tot enkele minuten. Wil je snel afbeeldingen na elkaar kunnen maken dan is een betere kwaliteit wildcamera vaak de beste keus i.v.m. de snellere recovery time.

Camstick

Een camstick is een soort paal waarop u de wildcamera kunt bevestigen indien er bijvoorbeeld geen boom of paal aanwezig is. U kunt hiermee bijvoorbeeld de wildcamera in de struiken of een open landschap gebruiken.

SD card reader

Met een SD card reader kunt u de afbeeldingen die uw wildcamera heeft opgeslagen op de SD kaart bekijken op uw smart phone. U kunt dan direct de afbeeldingen bekijken als u de SD kaart uit de wildcamera heeft gehaald en hoeft dus nooit meer te wachten. De meeste smartphones hebben tegenwoordig een groot beeldscherm waardoor u gedetailleerde afbeeldingen of video’s kunt bekijken.

Security box

Beschermt uw wildcamera tegen diefstal en vandalisme. Vaak worden deze enkel bij de duurdere wildcamera’s gebruikt i.v.m. de lagere aanschafwaarde van ‘goedkopere wildcamera’s’.

Helpdesk

Zijn er andere technische begrippen die u wilt weten óf waar u echt niet uitkomt? Neem contact op met de klantenservice. Wij helpen u graag!

Klantenservice