Wat is de beste wildcamera met nachtzicht?

Wildcamera's koop je bij Wildcamerakopen.nl | Browning Wildcamera

Er zijn vele verschillende modellen wildcamera’s te verkrijgen. Los van de beeldkwaliteit en het bereik van de camera is nachtzicht extreem belangrijk voor de kwaliteit van de nachtelijke opnamen. Een wildcamera heeft nachtzicht dankzij infrarood lampjes. Infrarood lampjes zijn er zowel in 850nm als 940nm te verkrijgen. Wij gaan u in dit artikel uitleggen wat infrarood licht is en wat de belangrijkste voordelen per type infrarood lamp zijn zodat u de juiste keuze kunt maken voor het kopen van een wildcamera.

Wildcamera met nachtzicht: wat is infrarood licht?

Infrarood licht is elektromagnetische straling wat het voor een wildcamera mogelijk maakt om afbeeldingen of video’s te maken in het donker. Als het ware produceren de infrarood lampjes een infrarode lichtbundel zodat de camera genoeg licht heeft om beeldmateriaal te maken. Infrarood licht is er in vele verschillende frequenties, de meest gebruikte frequenties voor nachtkijkers en wildcamera’s zijn 850nm en 940nm.

Hieronder zullen wij per frequentie uitleg geven.

Low glow wildcamera – 850nm

De infrarood frequentie 850nm is waarneembaar door mens en dier. De 850nm frequentie wordt daarom ook LOW GLOW genoemd omdat mens en dier deze frequentie kunnen waarnemen. Wanneer een wildcamera met low glow infrarood lampjes een foto maakt in het donker dan kan met een zwakke rode gloed waarnemen. Omdat mensen dit licht kunnen waarnemen is het dan ook niet aan te raden om een low glow wildcamera te gebruiken als een beveiligingscamera, u loopt dan een hoger risico dat de camera wordt gestolen. Ook schuwe dieren zoals vossen of herten kunnen schrikken van de rode gloed.

No glow wildcamera – 940nm

De infrarood frequentie 940 is NIET waarneembaar door mens en dier. Deze frequentie wordt dan ook NO GLOW genoemd. Een wildcamera met no glow lampjes kan dus foto’s en video’s maken in totale duisternis zonder dat er waarneembaar licht wordt gebruikt. Dit type wildcamera is dan ook het meest populair. Een dergelijke camera kan worden ingezet als beveiligingscamera en is ook geschikt voor de schuwere dieren.

Top 3 no glow wildcamera’s met nachtzicht

Wij hebben hieronder onze top 3 no glow wildcamera’s opgesomd.

  1. Numaxes wildcamera met zonnepaneel

Numaxes wildcamera met zonnepaneelDe Numaxes wildcamera met zonnepaneel is voorzien no glow infrarood lampjes, deze camera heeft een bereik van maar liefst 30 meter in het donker. Deze afstand in het donker is extreem goed te noemen. Dit model is dus naast natuurfotografie ook zeer geschikt voor beveiligingsdoeleinden. Een zeer praktisch pluspunt van deze wildcamera is het zonnepaneel met de daaraan gekoppelde lithium accu, dit maakt deze camera zeer energie zuinig. Dit zorgt ervoor dat de camera altijd kan blijven hangen en dat de kosten voor batterijen te verwaarlozen zijn. Wilt u meer weten over deze camera? Bekijk dan ons product filmpje met uitleg over dit model.

  1. Numaxes PIE1059 wildcamera

Numaxes-PIE1059De Numaxes PIE1059 wildcamera is dus ook een no glow wildcamera en heeft een bereik van 20 meter in het donker. Dit model onderscheidt van de concurrentie vanwege de extreem goede prijs/kwaliteit verhouding. Nergens vindt u een camera in deze prijsklasse met deze specificaties! Mocht er onverhoopt een technisch probleem zijn met deze camera dan heeft Numaxes meer dan uitstekende garantie voorwaarden.

  1. Browning Spec Ops Elite HP4

Browning Spec Ops Elite HP4Deze wildcamera levert top kwaliteit beelden in de nacht. Bent u zoek naar een wildcamera met nachtzicht waarin u perfecte details kunt herkennen? Dan is deze Browning wildcamera zeker een goede optie. De camera heeft een bereik van 30 meter in het donker en levert haarscherpe beelden zodat dit model perfect geschikt is voor het identificeren van dier en/of mens. Daarnaast heeft dit model een extreem snelle reactie tijd van maar liefst 0.2 seconden. Deze camera is met recht een top kwaliteit wildcamera te noemen.

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen of onduidelijkheden? Neem dan contact op met onze specialisten, wij adviseren u graag!