Wildcamera test voor de beste wildcamera’s

Wildcamera’s zijn er in alle variaties te verkrijgen; met flits of zonder flits, met video functie of zonder videofunctie, veel of weinig mega-pixels ga zo maar door! Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag wat is nu de beste wildcamera? Deze vraag kan niet zomaar beantwoord worden. Er zijn verschillende wildcamera’s die als zeer goed worden bevonden in verschillende segmenten. Er is echter één zeer cruciale vraag bij uw zoektocht: waar wilt u de camera voor gebruiken?

Wij van Wildcamerakopen.nl hebben onderzoek gedaan naar de beste wildcamera. Ontdek hier alles over onze wildlife camera’s test en resultaten voor de beste opties.

Waarom een wildcamera test?

Zoals we al eerder vertelden zijn wildlife camera’s in vele soorten verkrijgbaar en welke camera werkt weer net iets anders met andere functionaliteiten. Natuurlijk kunt u in de productomschrijving alles over een wildcamera lezen. Maar helpt dat om te beslissen wat de beste wildcamera voor u is? Want, vaak kloppen de specificaties die fabrikanten opgeven niet 100%. Het klinkt cliché maar het is toch het geval. Daarom testen wij elke wildcamera in het veld. Alleen met een goede wildcamera test kan men de wildcamera goed op waarde schatten.

Wij zijn door schade en schande veel informatie te weten gekomen over wildcamera’s. Deze wildcamera testen hebben ertoe geleid dat wij hebben gekozen voor een beperkt assortiment wildcamera’s. Wij kunnen u garanderen dat de wildcamera’s die op onze website staan uitvoerig getest zijn op vele punten zoals; bereik, contrast, batterij levensduur, snelheid en weersbestendigheid. Dit allemaal zodat u niet dezelfde fouten hoeft mee te maken als ons test team en u verzekerd bent van een goede aankoop; een wildcamera die goed beeldmateriaal levert!

Hoe ziet een goede wildcamera test eruit?

Er zijn verschillende manieren om een test uit te voeren om te bekijken wat de beste wildcamera is. Hoe pakken wij het aan? En op welke punten letten wij bij een wildlife camera testen?

  • We beginnen met een test in het bos van minimaal een week, dit levert vaak een schat aan informatie op. Bijvoorbeeld is de camera goed weersbestendig? Wij kunnen u vertellen dat wij helaas heel wat wildcamera’s hebben versleten die slechts na een enkele regenbui al storingen vertoonden! Deze wildcamera’s hebben wij vanzelf sprekend niet in ons assortiment opgenomen. U kunt er dus vanuit gaan dat alle camera’s die op onze site staan getest zijn in alle weerscondities.

  • Waar letten we vervolgens op? Wij vinden een goed bereik van minimaal 25 meter zeer belangrijk! Wildcamera’s zoals de Browning Patriot & Stealth cam DS4K Ultimate bieden bijvoorbeeld extreem goed bereik met maar liefst meer dan 30 meter! Hoe groter het bereik hoe groter de kans op beeldmateriaal.

  • Ook de breedte van afbeeldingen en video’s zijn van belang. Hoe smaller de afbeelding hoe minder kans op een goede afbeelding of video.

  • Contrast van een wildcamera is natuurlijk ook van groot belang! Hoe groter het contrast hoe beter de kwaliteit van de foto’s. On veel wildcamera’s worden goedkope lenzen gebruikt om de prijzen te drukken. Op het moment schieten de aanbieders van goedkope wildcamera’s als paddenstoelen uit de grond, de ene wildcamera is nog goedkoper dan de andere. Uiteraard hebben wij verschillende goedkopere camera’s aan onze testen onderworpen, maar zoals verwacht voldoen deze camera’s niet aan onze strikte eisen. Vaak was de beeldkwaliteit ondermaats en minimaal net zo belangrijk: de sensoren hadden een zeer beperkt bereik. Wij kiezen graag voor HD kwaliteit afbeeldingen zodat ook echt duidelijk is wat er op de wildcamera foto’s staat.

  • Nog een punt om te kunnen bepalen wat de beste wildcamera is, is het batterij verbruik. Vooral bij de goedkope wildcamera’s is dit een belangrijk aandachtspunt. Een groot deel van de camera’s in dit aanbod verslinden batterijen, met als resultaat dat de camera slechts enkele dagen actief is. Los van de efficiëntie en het kostenplaatje is dit natuurlijk ook slecht voor het milieu. Wij hebben dan ook besloten om de extreem goedkope camera’s niet aan te bieden maar te blijven kiezen voor kwaliteit. Er is tenslotte niets zo vervelend als een kapotte wildcamera!

Wildcamera test - rendieren

Merken voor de beste wildcamera’s

Na onze uitvoerige testen zijn wij op een aantal merken uitgekomen waar wij van Wildcamerakopen.nl garant staan voor de kwaliteit van deze merken.

Wildlife camera van Burrel

Burrel wildcamera’s leveren top kwaliteit beeldmateriaal en zijn uitermate weersbestendig. Ook het gebruiksgemak is zeer eenvoudig wat deze camera’s prettig in de omgang maakt. De technische uitval van dit merk is ook extreem laag waardoor wij vertrouwen op de kwaliteit van dit merk.

Innovatieve wildcamera’s van Numaxes

Numaxes staat bekend vanwege de vele innovaties in de markt. Zo heeft Numaxes bijvoorbeeld een wildcamera met een zonnepaneel en een lithium accu op de markt gebracht. Zoals u kunt voorstellen verbruikt dit model praktisch geen batterijen meer. Een dergelijke camera is zeer praktisch wanneer u de camera voor langere tijden wilt ophangen of wanneer u de batterij kosten laag wilt houden. Numaxes heeft ook enkele 4G wildcamera’s in het assortiment. Deze modellen kunnen bijvoorbeeld afbeeldingen razendsnel naar de cloud sturen, vervolgens kunt u deze beelden bekijken met de gratis app. Een 4G wildcamera is uitermate geschikt voor beveiligingsdoeleinden of wanneer u direct geïnformeerd wilt worden bij beweging.

Beste wildcamera’s van Browning

Browning, het Amerikaanse merk, staat uiteraard al decennia bekend vanwege de kwaliteit. De Browning wildcamera’s hebben een reputatie extreem snel te reageren – reactietijden van 0.1 tot 0.2 seconden zijn bij Browning eerder de standaard dan uitzondering. Ook de beeldkwaliteit is uitmuntend te noemen van deze modellen. Bent u opzoek naar wildcamera met haarscherpe beelden? Dan is een camera uit het Browning assortiment zeer aan te raden.

Wildcamera in verschillende prijsklassen van Stealth Cam

Stealth Cam noemen we als laatste, maar dit is zeker niet het minste merk. Stealth Cam heeft een zeer ruim assortiment cameravallen in alle prijsklassen. Of u nu opzoek bent naar een instapmodel of een top kwaliteit camera, Stealth Cam heeft de juiste oplossing voor u. Gaat u voor absolute top kwaliteit? Kijk dan eens naar de Stealth Cam DS4K ultimate. 

Beste wildcamera voor natuurfotografie

Bent u op zoek naar de beste wildcamera voor natuurfotografie? Ontdek dan onze top 2 met aanraders.

  1. De Stealth Cam DS4K Ultimate is een van de toppers in wildcamera land. Met een bereik van meer dan 30 meter en een 32 mega-pixel lens bent u bijna van succes verzekerd. Dankzij het grote bereik (waar veel wildcamera’s een bereik van 5 meter of minder hebben) heeft u een grote kans op succes! Het eenvoudige gebruik en de energiezuinigheid maken deze wild camera met recht een topper!

  2. De Browning Spec Ops Elite HP4 bevindt zich in dezelfde klasse als de G45NGMAX2, deze camera heeft echter ook nog een ingebouwd LCD scherm om afbeeldingen direct terug te kijken en een 22 mega-pixel camera. Desondanks het lagere aantal mega-pixels maakt de Browning nog steeds extreem goede afbeeldingen! Daarnaast reageert de Browning extreem snel op beweging. Bent u opzoek naar een wildcamera die extreem snel reageert? Kijk dan naar het Browning assortiment.

Test met wildcamera - wild dier

Technische problemen met de beste wildcamera’s

Mocht er onverhoopt toch een technisch mankement zijn aan uw wildlife camera? Dan bieden wij onze klanten uitstekende garantie voorwaarden. Twijfelt u nog over welke wildcamera het meest geschikt is voor uw toepassing of wilt u meer advies over wildcamera’s? Neem dan contact op met onze specialisten, zij hebben jarenlange praktijk ervaring en kunnen u zeker helpen. Vaak helpt een uitgebreide beschrijving van de door uw gewenste toepassing onze specialisten enorm. Zij hebben dan een beter inzicht wat het gewenste resultaat is en kunnen zo tot het beste advies komen. 

Wildcamera kopen: Snelle levering

De voorraad op onze website is altijd actueel! Wanneer u een bestelling plaatst op een werkdag voor 15:00 dan wordt deze nog dezelfde dag in een discrete verpakking verstuurd. Uiteraard ontvangt u ook een track & tracé code zodat u het pakket kunt volgen. Wij maken gebruik van Post.nl als pakketdienst, in onze beleving is dot de meest betrouwbare en snelste pakketdienst. 

Klantenservice