Keuze criteria wildcamera

Wildcamera beelden

Wij krijgen regelmatig de vraag; hoe kies ik de juiste wildcamera voor mijn toepassing? Wij zullen u in dit artikel meenemen hoe wij van Wildcamerakopen.nl zelf onze keuze maken voor ons assortiment. Wij maken onze keuze op basis van een aantal vastgestelde criteria om te bepalen of een wildcamera aan onze eisen voldoet. Wij hebben deze criteria hieronder voor u opgesomd.

  1. Beeldkwaliteit
  2. Gebruiksvriendelijkheid
  3. Bereik
  4. Energiezuinigheid
  5. Weersbestendigheid

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit is vanzelfsprekend een van de belangrijkste factoren. Wanneer een camera, vaag, onderbelicht of overbelicht beeldmateriaal oplevert is dit natuurlijk onbruikbaar. Wanneer u dat ene spannende moment vastlegt wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat u het dier of persoon kunt identificeren. Megapixels spelen hierbij een belangrijke rol, over het algemeen hoe hoger het aantal mega-pixels hoe beter de beeldkwaliteit. Sommige camera’s zoals de G45NGX en de DS4K hebben innovatieve technieken zoals ‘’advanced blur reduction’’ om wazige beelden te voorkomen.

Gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid er zijn vele wildcamera’s op de markt te verkrijgen, sommige wildcamera’s zijn zeer moeilijk te bedienen. Wanneer wij van mening zijn dat een camera een onduidelijk menu heeft of lastig is te programmeren dan nemen wij de camera niet ons assortiment op. U kunt er dus vanuit gaan dat alle wildcamera’s die op de website staan gebruiksvriendelijk zijn. Van alle types van het Amerikaanse Stealth cam hebben wij persoonlijk een Nederlandse handleiding gemaakt om de gebruiksvriendelijkheid voor onze klanten te verhogen.

Bereik

Bereik van een wildcamera is een zeer belangrijk criteria. Er zijn vele wildcamera’s te verkrijgen, veelal hebben de goedkopere camera’s een zeer beperkt bereik maar een zeer scherpe prijs. Echter wanneer een wildcamera een beperkt bereik heeft dan is de kans op beeldmateriaal zeer gering! Naast bereik is de gevoeligheid van de bewegingssensor (PIR) zeer belangrijk. Wilt u kleine dieren zoals ratten vastleggen met de wildcamera dan is een gevoelige en snel reagerende sensor zeer belangrijk. In dit geval zijn alle camera’s van het merk Browning zeer geschikt met een gevoelige sensor en een reactietijd van slechts 0,2 seconden!

Energiezuinigheid

Energiezuinigheid is altijd een heel belangrijk criterium voor de aanschaf van een wildcamera. Elk potentieel model voor onze collectie wordt dan ook maanden getest alvorens dit bewuste model op onze website wordt geplaatst. U wilt natuurlijk niet iedere week dure batterijen plaatsen in een energie vretende wildcamera. Ook hier kunt u ervan uitgaan dat wij van Wildcamerakopen.nl alle modellen uitvoerig voor u hebben getest zodat u geen miskoop begaat.

Weersbestendigheid

Weersbestendigheid is het laatste maar zeker niet het minst belangrijke criterium. Wildcamera’s zijn natuurlijk gebouwd voor buiten gebruik, echter weten wij dat niet alle camera’s even goed tegen de elementen zijn opgewassen. De Stealth cams, Burrel wildcamera’s en Browning wildcamera’s zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit en kunnen dan ook tegen slecht weer. Bij langdurige regen of stortregen adviseren wij altijd om indien mogelijk toch de camera’s te beschermen of onder een afdakje te plaatsen.

Zo kies je de beste wildcamera

Op basis van deze keuze criteria wildcamera maken wij onze keuzes voor het assortiment. Dit zorgt ervoor dat wij altijd een assortiment van hoogwaardige wildcamera’s kunnen aanbieden met een zo laag mogelijk uitval percentage. Wanneer u bij Wildcamerakopen.nl een wildcamera koopt bent u dus verzekerd van kwaliteit! Het enige wat u voor uw toepassing nog dient te weten is of u een ‘’low glow’’ of ‘’no glow’’ wildcamera nodig heeft. Een ‘’low glow’’ wildcamera produceert in het donker een zwak rood licht. Dit rode licht zorgt voor de verlichting van het beeldmateriaal maar kan opgemerkt worden door personen. Gebruikt u een low glow camera bijvoorbeeld in uw eigen achtertuin dan hoeft dit geen probleem te zijn, tenzij u de camera gebruikt voor beveiliging. Gebruikt u een camera voor beveiligingsdoeleinden of op openbaar terrein dan adviseren wij altijd een ‘’no-glow’’ camera, deze camera produceert geen licht in het donker.

Heeft u n.a.v. bovenstaand stuk nog vragen over de aanschaf van een wildcamera? Neem dan contact met ons op via info@wildcamerakopen.nl en beschrijf waarvoor u de camera wilt gebruiken, wij kunnen u dan perfect voorzien van advies!

Klantenservice