Praktische tips voor het gebruik van een wildcamera

Wij van WildcameraKopen.nl hebben een aantal praktische tips voor het gebruik van een wildcamera op een rijtje gezet, zodat u optimaal rendement uit uw beeldmateriaal haalt!

Bevestigen van een wildcamera

Wanneer u een wildcamera bevestigd aan een boom of bijvoorbeeld een paal moet u op een aantal factoren letten. Als eerste de hoogte waarop u de camera weg hangt. Normaal gesproken is een hoogte van 70cm voor natuurfotografie ideaal! Als u de camera bijvoorbeeld direct op de grond neerzet heeft de sensor praktisch geen bereik en zult u bijna geen beeldmateriaal hebben. Wilt u de camera als beveiligingscamera gebruiken dan kunt u de camera het beste op een hoogte van ongeveer 1,50 meter weghangen. Het is niet aanbevolen om de camera van bovenaf schuin naar beneden te richten omdat u dan slechts een beperkte hoek fotografeert.

U dient er ook voor te zorgen dat er niet teveel takjes voor de sensor zitten. Bij wind zullen deze takjes gaan bewegen en zal de wildcamera iedere keer een afbeelding of filmpje maken. Dit zorgt voor onnodige vulling van uw SD kaart en onnodig batterij gebruik.

Een ander punt waar u rekening mee dient te houden is de stand van de zon. Als de zon continu recht in de lens van de wildcamera schijnt kan dit overbelichting veroorzaken. Dit kan er toe resulteren dat beeldmateriaal onbruikbaar is.

Als laatste is het ook praktisch om rekening te houden met regen. Alle wildcamera’s op WildcameraKopen.nl zijn uitvoerig getest op regen, echter dient het de voorkeur om indien mogelijk de camera te beschermen tegen langdurige regen. Het tijdelijk verwijderen van de camera of ophangen onder bijvoorbeeld een afdakje verdiend dan de voorkeur. Natuurlijk zijn de wildcamera’s geschikt voor buiten gebruik!

Onderhoud van een wildcamera

Laat u de wildcamera voor een langere tijd op dezelfde plaats hangen? Dan is het handig om periodiek een aantal zaken te controleren. Als de camera bijvoorbeeld in een stoffige omgeving hangt is het handig om de foto lens en de sensor stof vrij te maken zodat de wildcamera u op de juiste manier blijft voorzien van beeldmateriaal. Voor een langere levensduur van uw wildcamera is het ook verstandig om regelmatig de kwaliteit van de batterijen te controleren. Ontlaadde batterijen kunnen zorgen voor corrosie vorming in de camera, dit kan ervoor zorgen dat de camera niet meer naar behoren werkt.

Helpdesk

Als u bovenstaande tips voor uw wildcamera in acht neemt dan is de kans op goed beeldmateriaal aanzienlijk! Ook zorgt u ervoor dat u zolang mogelijk van uw wildcamera kunt genieten. Hebt u nog andere vragen of opmerkingen over het in gebruik nemen van een wildcamera? Neem contact op en wij helpen u graag!

Klantenservice