Resultaat 1–24 van de 57 resultaten wordt getoond

Wildcamera kopen

Wij van Wildcamerakopen.nl zijn helemaal gek van de wildcamera! Er is een ontzettend groot aanbod in camera’s, door schade en schande hebben wij hier enorm veel kennis over opgedaan. Het is dan ook onze missie om onze kennis over wildcamera’s over te brengen zodat u nooit een miskoop begaat! Wij hebben ervoor gekozen om een select aanbod wildlife camera’s en accessoires aan te bieden zodat het makkelijker wordt om de juiste camera te kiezen. Met elk budget en voor elke toepassing kunt u bij ons een wildcamera kopen, zonder dat we u overdonderen met een hoop keuzestress.

Bekijk hieronder direct ons uitgebreide aanbod

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: € 149,95.Huidige prijs is: € 119,95.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: € 279,95.Huidige prijs is: € 199,00.
 299,95
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: € 129,95.Huidige prijs is: € 102,50.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: € 99,95.Huidige prijs is: € 84,95.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: € 345,00.Huidige prijs is: € 315,00.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: € 149,95.Huidige prijs is: € 119,95.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: € 159,95.Huidige prijs is: € 132,95.

Ontstaan wildcamera's

De wildcamera bestaat pas sinds 1990 en heeft sindsdien een flinke ontwikkeling door gemaakt. In beginsel werd hij veel gebruikt voor onderzoek naar dierlijk gedrag en natuurlijk voor de jacht. Door de jaren heen zag men het potentieel van de wildcamera groeien. Daardoor wordt de wildcamera hedendaags ook veel als beveiligingscamera gebruikt. De camera wordt bijvoorbeeld ook ingezet om gebouwen, parkeerplaatsen en grote tuinen te beveiligen. Veel mensen vinden het ook leuk om onderzoek te doen in de eigen tuin. Welk beest graaft er gaten in mijn gazon? Of welke kat bijt mijn vuilniszakken kapot? Allemaal vragen waar u makkelijk een antwoord op kan krijgen met een wildlife camera.

Wildcamera kopen? Budget

Uw budget is natuurlijk een van de belangrijkste factoren voor een wildcamera kopen. Bent u op zoek naar een goedkope wildcamera omdat u een laag budget heeft? Vraag u dan wel af hoe u de wildcamera wilt inzetten. Vaak heeft een goedkope wildcamera beperkte eigenschappen zoals een 5 mega-pixel camera en een bereik van 5 tot 8 meter. Wilt u met een goedkope wildcamera dus dieren of mensen identificeren op een afstand tot 10 meter? Dan is dat met een camera met dergelijke specificaties zo goed als onmogelijk! Wij hebben er dan ook bewust voor gekozen om dergelijke camera's niet in ons assortiment op te nemen. Wij verkiezen altijd kwaliteit boven prijs omdat klanttevredenheid hoog bij ons in het vaandel staat.

Hoe werkt een wildcamera?

Wildcamera beeldenEen wildcamera maakt afbeeldingen of video's zodra de PIR sensor beweging of warmte detecteert. De kwaliteit van de sensor bepaalt het bereik van de camera. Hoe groter het bereik, hoe groter de kans dat u beeldmateriaal heeft. Het is logisch dat een camera met een bereik van 30 meter meer kans heeft op beeldmateriaal dan een wildlife camera met een bereik van slechts 5 meter. Het beeldmateriaal wordt vervolgens opgeslagen op een SD-kaart. U kunt de afbeeldingen terugkijken op de camera zelf als deze een ingebouwd schermpje heeft. Anders kunt u de afbeeldingen ook terug kijken op uw smartphone met een SD-card reader of op uw computer.

Wildcamera kopen als beveiligingscamera

Wildcamera als beveiligingscameraWilt u er absoluut zeker van zijn dat personen uw wildcamera niet kunnen waarnemen in het donker? Dan kunt u kiezen voor een No-Glow wildcamera. Een No-Glow camera maakt net als een gewone fotocamera een flits in het donker, maar bij een No-Glow camera is deze flits niet waarneembaar door het menselijk oog. Een No-Glow wildcamera is daardoor bij uitstek geschikt voor beveiligingsdoeleinden.

Aandachtspunten voor een wild camera kopen

Als u een wildcamera gaat kopen, komt u allerlei modellen tegen met elk hun eigen specificaties. Hoe weet u nu wat de beste wildcamer is voor uw gebruik? We zetten graag een aantal aandachtspunten voor u een rij waar u bij het uitzoeken naar kunt kijken. Denk bijvoorbeeld aan de infraroodlicht, nachtzicht en het bereik.

Reactietijd van de camera

De reactietijd van de camera zegt iets over hoe snel een foto gemaakt wordt. Voor opnames van bewegende dieren is het aan te raden om een product met een snelle reactietijd te kiezen. Zo kunt u er gerust van uitgaan dat bijvoorbeeld dieren en ander wildlife goed wordt vastgelegd met de wildcamera. Zowel overdag als wanneer u nachtopnames gaat maken.

Resolutie (megapixel camera)

Als u wilde dieren gaat fotografen, wilt u natuurlijk ook wel dat de foto- of video-opnames van goed kwaliteit zijn. Anders kunt u natuurlijk niet goed zien wat u precies op de foto heeft gezet. Kijk hiervoor hoeveel megapixel camera u koopt, oftewel, wat de resolutie is die de verschillende camera's bieden. Over het algemeen komt u camera's met een 10 - 12 megapixel lens tegen.

Wildcamera en bewegingssensor

Om de wildcamera in werking te stellen, werkt deze met een bewegingssensor. Alleen, niet bij elke wildlife camera is het bereik van de bewegingssensor gelijk. Het is goed om vooraf na te gaan welk bereik de wildcamera moet hebben, om te voorkomen dat er geen foto's gemaakt worden.

Een term die u zult horen in relatie tot het bereik van de wildcamera is ´detectiebundels´. Dit zijn de sensoren die registeren dat er beweging plaats vindt binnen het bereik. Het bereik en de detectiehoek verschillen per model, al zijn de inschattingen die worden gegeven vaak indicatief. Hier wordt namelijk de omgevingstemperatuur waarbij de data gelden vaak niet genoemd.

Omgevingstemperatuur en wildlife camera's

Een andere factor die een rol speelt bij het detecteren van dieren of andere beweging die plaats vindt, is de buitentemperatuur. Hoe meer de lichaamstemperatuur afwijkt van de omgevingstemperatuur, hoe beter een object gedetecteerd zal worden. Als het buiten koud is, zal uw wildcamera waarschijnlijk meer beweging waarnemen dan op warme dagen.

Infrarood verlichting

Om te zorgen dat u iets kunt zien op de foto's, zal de wildcamera met verlichting werken. Dit is in het geval van camera's eigenlijk altijd met infrarood leds. Om te voorkomen dat wilde dieren, vogels als ook bijvoorbeeld huisdieren niet opschrikken van het licht, is het aan te raden om naar de golflengte te kijken. Deze golflengte geeft aan of infrarood zichtbaar is voor dieren of juist niet. Een hogere golflengte voor de camera is beter dan een lagere.

Glow of No Glow camera

De termen die hiervoor gebruikt worden zijn Glow en No Glow. Een No Glow camera is uitgerust met onzichtbare infraroodstraling. Een wildcamera met Glow zal licht bevatten dat wel zichtbaar is voor dieren en mensen.

Bevestiging wildlife camera

Als u een wild camera heeft gekocht, wilt u natuurlijk ook weten hoe u deze goed kunt plaatsen. Tenslotte bepaalt een goed bevestiging of u straks ook kunt genieten van bijzondere opnames. In veel gevallen wordt een wildcamera met bevestigingsmateriaal geleverd. De meeste wildcamera's kunt u hiermee aan bijvoorbeeld een boom bevestigen of aan een object ophangen. Het is verder afhankelijk van de dieren die u wilt filmen wat de beste hoogte is om de wildcamera op te hangen. Voor jagers die wilde dieren willen filmen (overdag of ´s nachts), wordt 70 cm hoogte aangeraden om de camera op te hangen. Wilt u kleine dieren vastleggen en bijvoorbeeld kijken wele dieren actief zijn in uw tuin of wie toch de vuilniszakken openscheurt? Dan kunt u de camera op ongeveer 35 cm hoogte plaatsen.

Omgevingsfactoren bij het fotograferen

Een wildcamera is waterdicht en kunt u dus zonder probleem buiten plaatsen. Alleen, wat is de beste plek? Bij het uitzoeken van een plaats om de wildcamera te bevestigen, is het goed om rekening te houden met de omgeving. Heeft de boom waar u hem aan vastmaakt geen takken die plots voor de lens kunnen waaien? Of zal de zon recht in de lens schijnen waardoor uw opnames onbruikbaar zullen zijn? Als de nacht valt, verandert er dan iets aan de omgeving of blijft u een goed zicht hebben? Kijk goed waar u het product wilt bevestigen om verzekerd te zijn van de beste opnames.

Wat is de beste wildcamera?

Er zijn veel verschillende wildcamera's verkrijgbaar. hoe weet u nu wat de beste wildcamera's zijn? Op onze website vindt u een aanbod van wildlife camera's die wij zelf uitvoerig getest hebben. Zo weet u zeker dat u, welke camera u ook kiest op onze website, u een kwalitatief goed product ontvangt. Tegen de scherpste prijs. Als u wilt weten wat de beste wildcamera is voor uw specifieke situatie, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij voorzien u graag van gepersonaliseerd advies over onze producten.

Accessoires

U vindt bij ons ook direct allerlei accessoires om uw wildcamera compleet te maken. Ook deze producten bieden we natuurlijk tegen een scherpe rpijs. Zo vindt u onder meer batterij-opladers, SD-kaarten en security boxen in ons assortiment.

Advies

Bent u niet zeker welke wildlife camera u moet kiezen? Stuur ons dan een kort mailtje waarin u beschrijft waarvoor u de camera wilt gebruiken. Vermeld ook het doel en de afstand waarop de camera inzetbaar moet zijn.

Wij zullen er dan voor zorgen dat u een passend advies krijgt zodat u optimale resultaten uit uw wildcamera haalt! U kunt uw email sturen naar: info@wildcamerakopen.nl

Team van WildcameraKopen.nl