Goedkope wildcamera aanschaffen

Wij krijgen vaak de vraag; Ik ben op zoek naar een goedkope wildcamera, kunt u mij daar bij helpen? Mensen zijn vaak opzoek naar een goedkope wildcamera omdat men verwacht de wildcamera slechts incidenteel te gebruiken of men heeft er niet direct het budget voor.

Wat verwacht u van een goedkope wildcamera?

De vraag is dan altijd direct; wat verwacht u van een goedkope wildcamera? Wildcamera’s met een 2 of 5 mega-pixel camera met een beperkt bereik van 10 of 15 meter hebben namelijk beperkte mogelijkheden. In de praktijk maken deze wildcamera’s slechts een beperkt aantal foto’s, bovendien hebben de foto’s relatief weinig contrast of deze moeten op een afstand tot 5 a 6 meter gemaakt worden. Wilt u de wildcamera als beveiligingscamera gebruiken? Dan zijn dit soort goedkope wildcamera’s absoluut niet voor uw doeleinden geschikt. Wilt u een grofwild inventarisatie doen over een wildakker van 25 meter breed dan bieden dit soort wildcamera’s u te weinig informatie. Uiteindelijk is dus de vraag voldoet een goedkope wildcamera wel aan uw verwachtingen?

De Aldi wildcamera is bijvoorbeeld heel populair! Een prijs van €89,95 voor een wildcamera is natuurlijk ook heel aantrekkelijk. Wij als wildcamera fanaten hebben deze Aldi wildcamera natuurlijk ook uitvoerig getest! Als eerste hebben wij natuurlijk wat research gedaan. De Aldi wildcamera is de Maginon wildcamera, deze Maginon wildcamera heeft een 5 mega-pixel camera en is spatwater dicht. De camera presteert op een afstand tot 6 meter redelijk. Wat ons opviel was het extreem hoge batterij gebruik, maar liefst 8 AA batterijen in 3 dagen! Zoals gezegd kregen wij op korte afstand redelijke afbeeldingen soms was het op afstanden boven de 6 meter moeilijk om de diersoorten goed aan te spreken. Helaas hebben wij de goedkope camera maar 2 maanden kunnen testen na een fikse regenbui was de Aldi wildcamera overleden!

Wilt u verder dan 5 meter mensen of dieren kunnen herkennen?

Dan bieden betere wildcamera’s vaak uitkomst! In het lage prijssegment zijn het bereik van de sensor en de kwaliteit van de camera (mega-pixels) vaak doorslaggevend. Neem bijvoorbeeld de Numaxes PIE1035 wildcamera, deze wildcamera heeft een bereik van 18 meter en een 16 mega-pixel camera, met een prijs van €84,95 nog steeds zeer betaalbaar! De PIE1035 is niet de goedkoopste wildcamera op de markt maar heeft wel een extreem goede prijs/kwaliteit verhouding. De camera maakt scherpe afbeeldingen en is weersbestendig. Niet te vergeten is deze wildcamera extreem energie zuinig, vergeet niet dat het vaak verwisselen van batterijen een goedkope wildcamera nog steeds duur kan maken.

Een zeer belangrijke vraag is natuurlijk ook altijd of dat de camera zichtbaar mag zijn voor mensen!

Goedkope wildcamera’s zijn vaak voorzien van Glow of Low-Glow IR lampjes, dat wil zeggen dat deze lampjes infrarood licht produceren wat door mensen waarneembaar is, dit vergroot de kans op diefstal natuurlijk! Wildcamera’s met No-Glow lampjes zijn onzichtbaar in het donker voor zowel mens als dier

Dus om terug te komen op de vraag; ik ben op zoek naar een goedkope wildcamera, kunt u daarmee helpen? Ja, dat kunnen we zeker! Wij leveren niet de goedkoopste wildcamera’s op de markt maar wij bieden een zeer goede oplossing in het lage segment met de Numaxes PIE1035. Bent u opzoek naar een wildcamera die onzichtbaar is voor mens en dier? Dan verwijzen wij u door naar het assortiment van de No-Glow wildcamera’s.

Helpdesk

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel? Of twijfelt u welke camera het beste geschikt is voor uw doeleinden? Neem dan contact op. Wij helpen u graag.

Klantenservice