Wildcamera 4G: kies voor een camera met simkaart

Op zoek naar een wildcamera 4G? We vertellen u alles over de beste 4G Wildcamera’s met simkaart voor natuurfotografie. Met deze wildcamera kunt u direct het beeldmateriaal doorsturen naar uw computer of mobiele telefoon. Hiervoor is de camera met een simkaart uitgerust.

Hoe werkt een wildcamera met simkaart?

Normaal gesproken worden beelden op een SD-kaart die zich in de wildcamera bevindt opgeslagen. Bij een wildcamera met simkaart worden deze opnames direct verzonden naar de App op uw telefoon, tablet of computer. Ook kunnen beelden, afhankelijk van het model wildcamera, naar u gmail account of yahoo account verzonden worden.

4G wildcamera’s kunnen worden uitgerust met een simkaart van uw mobiele telefoonprovider. U bent dus afhankelijk van de dekking van de provider die over het algemeen door heel Nederland goed is. Houd er wel even rekening mee dat er aanvullende kosten kunnen zitten aan het gebruik van een (extra) simkaart binnen uw abonnement. Dit kunt u met uw telefoonprovider afstemmen. Mogelijk geeft u de voorkeur aan een simkaart met prepaid tegoed in plaats van camera met een simkaart met abonnement.

Camera met wifi versus 4G camera

Er zijn ook camera’s met een wifi-functionaliteit. Hiervoor bent u afhankelijk van een wifi-netwerk om beelden door te kunnen sturen en bent u vaak meer plaats gebonden. Als u kiest voor een camera met simkaart bent u niet afhankelijk van wifi, maar van het mobiele netwerk van de telefoonaanbieder en geniet u over het algemeen van meer vrijheid. U heeft zelfs de mogelijkheid om uw camera in het buitenland te gebruiken.

Wildcamera beelden

Waarom kiezen voor een wildcamera met simkaart

Ontvang razendsnel opnames die uw wildcamera maakt. Dit heeft diverse voordelen.

  • U ziet direct wat er in de omgeving gebeurt. Dit kan dichtbij maar ook verderaf zijn. Het maakt niet uit wat voor omgeving, uw achtertuin, het bos of een vogelbroedplaats bijvoorbeeld.

  • Voor het bekijken van locaties die u eigenlijk niet wilt verstoren, maar toch wilt volgen wat er gebeurt, zijn wildcamera’s met een prepaid simkaart een goede oplossing. Hierbij kunt u denken aan het monitoren van een nest met dieren.

  • Ook voor het monitoren van wildvallen is een wildcamera met simkaart die automatisch beelden doorstuurt een uitkomst. U kunt precies volgen wanneer er een dier in de wildval is gelopen, zodat deze niet onnodig lang erin hoeft te blijven.

  • Een camera met simkaart kan ook als beveiligingscamera gebruikt worden. Voor het detecteren van beweging wat vervolgens direct doorgestuurd wordt, werkt een wildcamera met simkaart ook heel goed.

De beste 4G GSM wildcamera

De kwaliteit van een GSM of MMS wildcamera wordt niet alleen bepaald door de beeldkwaliteit van de opnames, maar ook door de snelheid van het verzenden. Wat heeft u aan een wildcamera welke de afbeeldingen of video’s pas na een aantal uren doorstuurt? U wilt immers op de hoogte blijven van actuele gebeurtenissen. Er zijn verschillende soorten wildcamera’s met simkaart die goed beeldmateriaal schieten dat u via de computer bekijken kunt. Maar wat is nu de beste keuze? Wij dezel graag welk model bij ons als beste uit uitgebreide testen komt.

2G en 3G camera’s

In beginsel zijn 2G gsm of MMS wildcamera’s de basismodellen. De oudste generatie 2G wildcamera’s konden 1 afbeelding per uur versturen. Om een beeld te geven van verbetering die deze techniek heeft doorgemaakt, de nieuwste 3G wildcamera’s kunnen elke minuut een afbeelding of filmpje doorsturen! Echter, 3G camera’s verdwijnen steeds meer aangezien deze camera’s niet meer bruikbaar zijn door het verdwijnen van het 3G netwerk.

4G wildcamera met simkaart

De enige echte oplossing voor een wild camera met simkaart is dan ook een 4G wildcamera. Bent u opzoek naar de snelste wildcamera op de markt? Dan is de Burrel 4G wildcamera een absolute topper! Deze camera verstuurd de afbeeldingen en filmpjes al na 20 seconden door naar uw email. Er is bij ons geen wild camera bekend welke zo snel beeldmateriaal verstuurd. Wij van Wildcamerakopen.nl hebben lang gezocht naar de beste GSM wildcamera’s en hebben na uitgebreid testen voor dit model gekozen! Lees hier meer over al onze wildcamera tests en de beste wildcamera’s.

Wat kost een camera met simkaart?

Een wildcamera met simkaart is in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Natuurlijk is het afhankelijk van het merk en de functionaliteiten die een camera biedt wat de prijs hiervoor is. Toestellen die in bijvoorbeeld 20 seconden al foto’s van hoge kwaliteit doorzenden, zijn mogelijk iets duurder in aankoop dan camera’s die foto’s pas na enkele uren versturen. Ook de resolutie van de foto’s (en eventueel video’s) speel een rol bij de prijs.

Ook moet u rekening houden met de kosten van de simkaar bij een 4G wildcamera. Kiest u voor een abonnement, dan heeft u vaste kosten per maand. Als u voor een prepaid kaart kiest, kunt u zelf in de gaten houden wat u uitgeeft.

Bekijk hier alle wildcamera's

Neem contact op met onze helpdesk

Wilt u meer advies over wildcamera’s? Neem contact op met de klantenservice. Onze wildcamera experts helpen u graag verder!

Klantenservice